• Menu
 • Historie
   
  Email ons!
   
  Confectie 1916-1998
  De start
  Eerste petten verkoop
  De groei
  Naar de Achterweg
  Weeber NV
  De eerste pantalons
  Nieuwkomer breektdoor
  Groei in Groningen
  Werken bij Weeber
  BB en EHBO
  Een defensie opdracht
  Locatie in Zandbulten
  Vestiging in A'dam
  Verbouwing
  Concurrentie uit Dld
  Afscheid directeur
  Pools avontuur
  Einde eigen productie
  Een nieuwe situatie
  Het einde: overname
  Slot
  Overzicht
 • GRUNN.NL: Confectie industrie
 • Nieuwkomer breekt door

  In die tijd waren diverse pantalon fabrieken actief op de Nederlandse markt en niemand zat op een firma Weeber te wachten, zodat het een hele klus zou worden een marktaandeel te veroveren. Om deze procedure te versnellen had mijn vader een filosofie bedacht waardoor je je kon onderscheiden van je concurrenten. Onze klanten werd een deelnemers-overeenkomst aangeboden, hetgeen inhield dat ze zich bereid verklaarden zoveel mogelijk pantalons bij ons te bestellen. Als tegenprestatie zou de winst boven 4% na belasting, geheel ten goede komen aan de deelnemers.
  Op deze manier voelden onze klanten zich sterk betrokken bij ons bedrijf en had de klant het idee dat kopen bij ons in hun eigen belang was. Dit gevoel van eigen bedrijf werd versterkt doordat een voorraad pantalons voor hen werd aangelegd waaruit zij gedurende het hele jaar tegen scherpe prijzen konden putten (Centrale Voorraad!). Emballage en kleerhangers werden weer naar ons teruggezonden voor hergebruik waardoor de kosten gedrukt konden worden.
  Jaarlijks werd de zogenaamde meerwinst met de deelnemers afgerekend op basis van hun omzet in dat betreffende jaar (hetgeen overigens nooit zo spectaculair was). Het belangrijkste was echter dat dit idee van deelnemersschap een grote bijdrage heeft geleverd snel bekend te raken en een deel van de markt te veroveren.

  << Vorige Volgende >>

  Foto's en teksten: H.W. Weeber - 1999
  Copyright: 2017, H.W. Weeber

 • Gastenboek
 • Lees en schrijf het gastenboek
 • Email ons