• Menu
 • Historie
   
  Email ons!
   
  Confectie 1916-1998
  De start
  Eerste petten verkoop
  De groei
  Naar de Achterweg
  Weeber NV
  De eerste pantalons
  Nieuwkomer breektdoor
  Groei in Groningen
  Werken bij Weeber
  BB en EHBO
  Een defensie opdracht
  Locatie in Zandbulten
  Vestiging in A'dam
  Verbouwing
  Concurrentie uit Dld
  Afscheid directeur
  Pools avontuur
  Einde eigen productie
  Een nieuwe situatie
  Het einde: overname
  Slot
  Overzicht
 • GRUNN.NL: Confectie industrie
 • De eerste pantalons

  In maart 1953 werd de gehele technische staf van de firma Rademaker Confectiefabriek te Meppel door mijn vader overgehaald om bij hem te komen werken, zodat een fabriek in herenpantalons gestart kon worden.
  Tevens werd een nieuwe bankrelatie gezocht die het benodigde krediet kon verschaffen. Dit werd de Amsterdamsche bank aan de Grote Markt te Groningen.
  De genoemde technische staf bestond uit de heren Fritz Meijer(technisch directeur) de heer Cas Orsel (chef coupeur) en de heer Gosse Smit (bedrijfsleider), allen Groningers die toch wel weer graag terug wilden naar het pronkjuweel van het noorden. Mijn vader werd commercieel directeur en bezat alle aandelen. Broer Bert die tot dan in agenturen handelde, werd overgehaald om de verkoop van de pantalons op zich te nemen.
  In augustus 1953 stond ik op het punt naar Canada te emigreren. Ik was al opgeleid tot stukadoor (zonder vakopleiding kreeg je geen vergunning om te emigreren), maar de bedoeling was om samen met mijn vriend Cor Wierenga in de handel te gaan (used cars). Ook was een vriendinnetje van mij naar Canada geŽmigreerd. In de zomervakantie ontmoette ik echter een zekere Truus Overmars die op mij een onuitwisbare indruk maakt en mijn emigratie plannen op een laag pitje zette.

  Mijn vader haalde mij over om voor onze zaak als vertegenwoordiger te gaan werken en ik kreeg de provincies Brabant, Limburg en Zeeland toegewezen. Mijn vader bezocht de klanten in de noordelijke provincies, terwijl Bert de overige provincies voor zijn rekening nam.

  << Vorige Volgende >>

  Foto's en teksten: H.W. Weeber - 1999
  Copyright: © 2017, H.W. Weeber

 • Gastenboek
 • Lees en schrijf het gastenboek
 • Email ons