• Menu
 • Historie
   
  Email ons!
   
  Confectie 1916-1998
  De start
  Eerste petten verkoop
  De groei
  Naar de Achterweg
  Weeber NV
  De eerste pantalons
  Nieuwkomer breektdoor
  Groei in Groningen
  Werken bij Weeber
  BB en EHBO
  Een defensie opdracht
  Locatie in Zandbulten
  Vestiging in A'dam
  Verbouwing
  Concurrentie uit Dld
  Afscheid directeur
  Pools avontuur
  Einde eigen productie
  Een nieuwe situatie
  Het einde: overname
  Slot
  Overzicht
 • GRUNN.NL: Confectie industrie
 • De groei

  De omzet steeg gigantisch en het werd noodzakelijk vakkundig personeel aan te trekken dat de productie efficiŽnt kon laten verlopen. Deze vakman wordt gevonden in de heer Split die de leiding op het atelier van grootvader overneemt.
  Inmiddels werd verhuisd naar de Kromme Elleboog in het gebouw "De Zon" en opa Weeber timmert zich op de binnenplaats van dit gebouw een schuurtje dat hij als ateliertje gaat inrichten. Vanaf dat moment gaat hij zich volledig toeleggen op het maken van uniform petten voor allerlei instellingen, zoals melkfabrieken, politie en brandweer. Vroeger werden veel meer uniformen gedragen waar uiteraard een pet bij hoorde met de naam van het bedrijf erop. Als opa het druk had werkte hij van 's morgens 6 uur tot laat in de avond.
  In de top jaren tussen 1932 en 1940 werden 750.000 stuks petten per jaar gefabriceerd. Een winst van f.10.000.-- per jaar was toen een weelde. Er waren toen 7 vertegenwoordigers in dienst die heel Nederland bereisden. Er werkten circa 40 machinestiksters en 10 mannen in de productie. Naar huidige maatstaven werkten er zeer veel mensen op het kantoor (7) en magazijn (5). De boekhouding werd geheel met de hand geschreven. Ook op ander gebied werd veel schrijfwerk gedaan. In die tijd en tot ver na de oorlog werd mijn vader 'petten Weeber' genoemd.

  << Vorige Volgende >>

  Foto's en teksten: H.W. Weeber - 1999
  Copyright: © 2017, H.W. Weeber

 • Gastenboek
 • Lees en schrijf het gastenboek
 • Email ons