• Menu
 • Historie
   
  Email ons!
   
  Confectie 1916-1998
  De start
  Eerste petten verkoop
  De groei
  Naar de Achterweg
  Weeber NV
  De eerste pantalons
  Nieuwkomer breektdoor
  Groei in Groningen
  Werken bij Weeber
  BB en EHBO
  Een defensie opdracht
  Locatie in Zandbulten
  Vestiging in A'dam
  Verbouwing
  Concurrentie uit Dld
  Afscheid directeur
  Pools avontuur
  Einde eigen productie
  Een nieuwe situatie
  Het einde: overname
  Slot
  Overzicht
 • GRUNN.NL: Confectie industrie
 • Slot

  De gemeente Groningen geeft uiteindelijk te kennen het gebouw te willen kopen. Gelukkig dat op dat moment de krakers eruit zijn want men wil het hele gebouw zien om te controleren of er veel asbest in verwerkt is.
  Op 25 november 1998 wordt een soort voorlopige koopakte opgemaakt. De koop wordt gesloten op voorwaarde dat de grond niet vervuild is en de gemeenteraad van Groningen met de aankoop akkoord gaat (akte van verband).
  Met veel moeite lukt het ons water, gas en lichtmeters verwijderd te krijgen, want we willen voorkomen dat nieuwe krakers voor onze rekening energie gaan gebruiken.

  Januari 1999,op de zolder waar we als kinderen speelden is het aarde donker hier en daar een lichtpuntje door de dakpannen. Het licht van een zaklantaarn beschijnt een paar injectie naalden dus moeten hier toch mensen (drugsgebruikers) zijn geweest.
  Halverwege de zolder is een klein kamertje waar een leren bank naar toe is gesleept, verder een paar schoenen een gieter met water en wat dekens. Toch weer krakers dus.

  Als we er weer een keer komen zijn de parketvloeren door het vocht gebarsten en omhoog gekomen. De ramen gaan kapot en de verf bladdert van de muren.
  Hier hebben zoveel mensen gewerkt.
  Het is een troosteloze aanblik.
  Het verval van een leeg pand gaat razend snel.

  Op 2 april wordt de akte van verkoop gepasseerd bij notaris mr. J. Kuipers te Groningen. De gemeente zal het bestemmingsplan wijzigen, zodat dit gebied opnieuw ontwikkeld kan worden. Ontwikkelingsplan "Stationsgebied Zuid".

  << Vorige Volgende >>

  Foto's en teksten: H.W. Weeber - 1999
  Copyright: 2017, H.W. Weeber

 • Gastenboek
 • Lees en schrijf het gastenboek
 • Email ons