• Menu
 • Historie
   
  Email ons!
   
  Confectie 1916-1998
  De start
  Eerste petten verkoop
  De groei
  Naar de Achterweg
  Weeber NV
  De eerste pantalons
  Nieuwkomer breektdoor
  Groei in Groningen
  Werken bij Weeber
  BB en EHBO
  Een defensie opdracht
  Locatie in Zandbulten
  Vestiging in A'dam
  Verbouwing
  Concurrentie uit Dld
  Afscheid directeur
  Pools avontuur
  Einde eigen productie
  Een nieuwe situatie
  Het einde: overname
  Slot
  Overzicht
 • GRUNN.NL: Confectie industrie
 • Het einde: overname

  Er moest uitgeweken worden naar Polen, waar onder de leiding van de heer Anton van Wezel de pantalons voor ons gemaakt werden. Toen mijn broer Jan als laatste van de broers in april 1995 met pensioen ging werd de leiding overgenomen door de inmiddels tot adjunct directeur benoemde Jaap Kwant.
  Terugkijkend waren er in 1970 al geluiden dat de Nederlandse Confectie-industrie geen lang leven beschoren zou zijn (Theorie prof Jan Tinbergen: loonintensieve bedrijven horen thuis in de ontwikkelingslanden). Dit is naar mijn mening de reden dat geen van de kinderen van ons drieŽn aangaf ons te willen opvolgen.
  Het was duidelijk dat gezocht moest worden naar een overname kandidaat voor ons bedrijf. Deze werd uiteindelijk gevonden in de groothandel in Herenmode de firma van Dam & Spoelma te Leek. Deze nam op 1 februari 1998 de activiteiten, voorraden en personeel over en bracht deze onder in een nieuwe BV genaamd Intercode Fashion, te Leek.
  Een smartelijk gegeven is dat broer Jan het einde van ons bedrijf heeft moeten missen. Hij is in 1997 overleden.
  Op 1 mei 1998 vond de verhuizing naar Leek plaats. Het pand aan de Achterweg komt leeg te staan. Het gebouw wordt in verkoop gegeven bij makelaar Zadelhof te Groningen.
  In november wordt de administratie van de 7 voorgaande jaren uit het archief gehaald die vanwege de belastingdienst bewaard moet blijven, en opgeslagen bij een verhuisbedrijf. Kort daarna wordt ingebroken en het pand bezet door drugsgebruikers (c.q. criminelen).

  's Avonds gaat de telefoon. Het is mijn zoon Henk."Zeg pap ik hoorde dat er krakers in het pand zitten, moeten die er niet uit? Je kunt dit toch niet accepteren?".
  Om 11 uur 's morgens gaan we erop af, ze liggen boven in een kantoortje te slapen, we schreeuwen dat ze als de sodemieter moeten maken dat ze weg komen. We geven ze de gelegenheid zich aan te kleden en hun spullen mee te nemen. Henk blijft boven ik wacht ze beneden op; een alarm pistool van de oude meneer Hooghoudt bleek goed van pas te komen.

  << Vorige Volgende >>

  Foto's en teksten: H.W. Weeber - 1999
  Copyright: © 2017, H.W. Weeber

 • Gastenboek
 • Lees en schrijf het gastenboek
 • Email ons