• Menu
 • Historie
   
  Email ons!
   
  Confectie 1916-1998
  De start
  Eerste petten verkoop
  De groei
  Naar de Achterweg
  Weeber NV
  De eerste pantalons
  Nieuwkomer breektdoor
  Groei in Groningen
  Werken bij Weeber
  BB en EHBO
  Een defensie opdracht
  Locatie in Zandbulten
  Vestiging in A'dam
  Verbouwing
  Concurrentie uit Dld
  Afscheid directeur
  Pools avontuur
  Einde eigen productie
  Een nieuwe situatie
  Het einde: overname
  Slot
  Overzicht
 • GRUNN.NL: Confectie industrie
 • Concurrentie uit Duitsland

  In de jaren die erop volgden begon er geleidelijk meer concurrentie te komen in de betere pantalons. Vooral fabrikanten uit Duitsland maakten het ons lastig. Er werd met andere pantalon fabrikanten een offensief begonnen, met zeer fraaie stoffen die geleverd werden onder de merknamen Bestman en Silver Circle. Deze Stoffenfabrikanten steunden deze activiteiten met gratis reclame.
  Desondanks gingen diverse pantalon fabrikanten failliet. Deze faillissementen bleken ons meestal weer wat lucht te verschaffen en het spreekwoord de ene zijn dood is de ander zijn brood bleek zeer toepasbaar.

  Onze jaarlijkse viswedstrijd;
  De meeste mannen komen met openbaar vervoer, per fiets, of lopend, de hengels waren immers de dag daarvoor al op de zaak neergezet. De heer Smit als grote organisator van het visfestijn glundert, wanneer de bus precies op het afgesproken tijdstip arriveert. De busreis naar de Hooidammen in Friesland verloopt als altijd, en bij aankomst wordt onmiddellijk duidelijk bij welke groep de prijswinnaars gezocht moet worden.
  De prijsuitreiking wordt verzorgd door de heer Kwant die verkleed is als Neptunus, zijn assistent de heer Drijfhout probeert een rede te houden, maar al gauw blijkt dat hij probeert iedereen tot het ware geloof te bekeren. De mannen zijn hiervoor niet in de stemming ook niet als hij psalmen begint te zingen, er wordt zeer oneerbiedig luidkeels doorheen geschreeuwd. Drijfhout moet voor straf een bierglas met jenever drinken, hetgeen hij niet zo lekker vindt maar ja alles moet je een keer leren. Als de prijsuitreiking plaats vindt worden er nogal wat vergissingen gemaakt, maar iedereen is wel heel erg tevreden, lopen en fietsen gaat niet zo goed meer, volgend jaar wat kalmer aan.

  << Vorige Volgende >>

  Foto's en teksten: H.W. Weeber - 1999
  Copyright: 2017, H.W. Weeber

 • Gastenboek
 • Lees en schrijf het gastenboek
 • Email ons