• Menu
 • Historie
   
  Email ons!
   
  Confectie 1916-1998
  De start
  Eerste petten verkoop
  De groei
  Naar de Achterweg
  Weeber NV
  De eerste pantalons
  Nieuwkomer breektdoor
  Groei in Groningen
  Werken bij Weeber
  BB en EHBO
  Een defensie opdracht
  Locatie in Zandbulten
  Vestiging in A'dam
  Verbouwing
  Concurrentie uit Dld
  Afscheid directeur
  Pools avontuur
  Einde eigen productie
  Een nieuwe situatie
  Het einde: overname
  Slot
  Overzicht
 • GRUNN.NL: Confectie industrie
 • Vestiging in Amsterdam

  Het atelier in Zandbulten groeit gestaag en na korte tijd werken er circa 55 meisjes en 10 mannen. De heer Scheper bleek niet over voldoende kwaliteiten te beschikken om een bedrijf van deze omvang te leiden. Er bleef mij niets anders over dan hem te ontslaan, maar doordat hij zo geliefd was bij de meisjes ging het voltallige personeel in staking en heb ik om het bedrijf te redden dit ontslag ongedaan moeten maken.
  De oplossing voor het probleem werd gevonden in een ruiling van chefs. De heer Scheper werd belast met de leiding van het veel kleinere colbert atelier en de heer Stoffers kreeg de leiding over het atelier in Zandbulten.
  Vanaf 1965 werd door ons ook een handel in Helanca damespantalons opgezet. De verkoop werd geregeld door de firma Ido Fortuin uit Amsterdam, terwijl de productie van de pantalons bij de firma Walvis loonconfectiebedrijf te Amsterdam plaats vond. Gedurende de jaren 1965 tot en met 1968 was dit een lucratieve affaire. Nadat het artikel uit de mode raakte leverde het geen verliezen op, omdat uitsluitend op order werd geleverd
  In 1965 werd ten behoeve van de Nederlandse confectie industrie de bouw gerealiseerd van de eerste toren van het confectie centrum te Amsterdam. Dit gebouw was opgezet als centraal verkooppunt voor de gehele Nederlandse confectie-industrie, en werd gefinancierd door middel van aandelen uitgifte die in eerste instantie alleen door confectie industrieŽn gekocht konden worden. Later werden ook grossiers, agenten en stoffenleveranciers toegelaten, en werd het confectiecentrum uitgebreid tot 3 torens.
  Wij waren ook aandeelhouder en openden in dat jaar een showroom op de achtste verdieping waar onze heer Tolk samen met zijn vrouw de honneurs waarnamen. Voor ons was deze vestiging niet een groot succes. We hebben deze na enige jaren weer opgeheven en de aandelen verkocht.

  << Vorige Volgende >>

  Foto's en teksten: H.W. Weeber - 1999
  Copyright: © 2017, H.W. Weeber

 • Gastenboek
 • Lees en schrijf het gastenboek
 • Email ons