• Menu
 • Historie
   
  Email ons!
   
  Confectie 1916-1998
  De start
  Eerste petten verkoop
  De groei
  Naar de Achterweg
  Weeber NV
  De eerste pantalons
  Nieuwkomer breektdoor
  Groei in Groningen
  Werken bij Weeber
  BB en EHBO
  Een defensie opdracht
  Locatie in Zandbulten
  Vestiging in A'dam
  Verbouwing
  Concurrentie uit Dld
  Afscheid directeur
  Pools avontuur
  Einde eigen productie
  Een nieuwe situatie
  Het einde: overname
  Slot
  Overzicht
 • GRUNN.NL: Confectie industrie
 • BB en EHBO

  In 1962 ontvingen wij van de Dienst Bescherming Bevolking een brief waarin werd aangekondigd dat ieder bedrijf in Nederland zich in verband met de koude oorlog (Rusland) moest voorbereiden op een atoomramp, en derhalve moesten er in de bedrijven ploegen gevormd worden die werden opgeleid wanneer zulke rampen zich zouden voordoen.

  Er werden dus bij ons een brandweerploeg, een EHBO ploeg, een verbindingsploeg en nog een aantal weet ik veel ploegen gevormd. Tevens werden brancards, helmen, bijlen, touwen aangeschaft. Op onbegrijpelijke wijze hadden deze voorwerpen een grote aantrekkingskracht op het personeel, want ze verdwenen als sneeuw voor de zon, zelfs de brancards waren op een gegeven moment verdwenen, maar moesten na controle door de dienst B.B. steeds weer aangevuld worden.

  20 januari 1964. Brief van de firma Reinjo te Apeldoorn aan de directie van Kledingindustrie Weeber B.V. te Groningen:

   Geachte directie,
   Zaterdag jongstleden heb ik persoonlijk aan een bevriende klant een pantalon van Uw fabrikaat verkocht. Mijn cliŽnt stak bij het passen de handen in zijn zakken en vond tot zijn verbazing in een van de zakken een gebruikt voorbehoedmiddel.
  Verder werd ons meegedeeld dat onder de clientŤle van de firma Reinjo geboorte beperking niet hoog in het vaandel stond.
  Het leek ons na dit voorval beter in het vervolg personeelsfeestjes niet meer in de kantine te laten plaats vinden, maar een zaal in de stad te huren.

  << Vorige Volgende >>

  Foto's en teksten: H.W. Weeber - 1999
  Copyright: © 2017, H.W. Weeber

 • Gastenboek
 • Lees en schrijf het gastenboek
 • Email ons